De omgeving

Om de hoek, op enkele minuten lopen is er een kleine supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Verder heb je keuze uit vele restaurantjes  waar je heerlijk en goedkoop kunt eten en drinken. Aanrader is om vragen naar de ‘prato de dia” waarbij tijdens de lunch een typisch Portugees gerecht wordt geserveerd voor zo’n €8,- Een grote supermarkt en vele andere winkels vind je in het Algarve shopping centre  langs de N125, op drie minuten rijden.

De Algarve wordt in drie regio’s verdeeld: de kuststrook, een agrarische strook en een bergstrook die ruim 50% van de Algarve beslaat. Het heuvelachtige binnenland met als hoogste punt, de Foia (902m) is nog vrijwel onaangetast door toerisme en is voor de liefhebber van het authentieke Portugal een absolute must-see. De kuststrook van de Algarve bestaat uit enorme zandstranden, duinen, kleine baaitjes, rotsachtige kusten en lagunes.
Het dichtstbijzijnde strand is dat van Galé en ligt op tien minuten afstand rijden. De meest toeristische badplaats Albufeira, met leuke winkelstraten, restaurantjes, mooie stranden en een druk uitgaansleven is in een kwartier aan te rijden.  Door de centrale ligging van Guia zijn uitstapjes naar interessante plaatsen als Portimão, Vilamoura, Lagos, Faro, Tavira en Olhão heel makkelijk bereikbaar. Door het heerlijke mediterrane klimaat met 3000 zonuren per jaar is de Algarve erg in trek bij zon, zee en strandaanbidders maar ook bij golfers, wandelaars, surfers, duikers en cultuursnuivers. Meer toeristische informatie vind je in deze gids.

Aanraders

Hieronder staan acht websites welke volgens ons leuke activiteiten of bezienswaardigheden aanbieden in de Algarve. Door op de afbeelding te klikken bij het gewenste onderdeel zal je naar de website doorverwezen worden.

De moeite waard

Wandelen

Algarve shopping

Golfen

Hier vind je een top 10 met bezienswaardigheden in de Algarve.

Hier een lijst met verschillende wandelroutes.

Het grootste shoppingcenter van de Algarve met een enorme supermarkt en vele andere winkels.

Hier een overzicht van de vele golfbanen(33) die te vinden zijn in de Algarve.